Dan kunt u contact opnemen met uw wondverpleegkundige of behandelend arts, of met de Klantenservice van Bosman via het gratis telefoonnummer. Gazen, kompressen, pleisters en fixatiemateriaal bestellen. Heeft u gazen, kompressen, pleisters en fixatiemateriaal nodig? U kunt deze hulpmiddelen bestellen bij Bosman. Bel hiervoor het gratis telefoonnummer. U kunt dit nummer ook bellen als u vragen heeft over het gebruik en de vergoeding van wondmaterialen.

oppervlakkige wond , buisverbanden. Heeft u vragen over deze hulpmiddelen of de toepassing ervan?

De non-woven kompressen buikpijn absorberen beter en worden dus gebruikt bij wonden die wat meer vocht afgeven. Ook is een non-woven kompres zachter dan een katoenen kompres en verkleeft het minder snel, waardoor het verwijderen minder pijn geeft. Splitgazen worden rondom een insteekopening (bijvoorbeeld voor een drain of katheter) gelegd om te fixeren. Een splitgaas is een gaas met letterlijk een split erin. (Zalf)gazen, zalfgaas is een gaas waarin een zalf of vaseline is verwerkt. U gebruikt zalfgaas bij oppervlakkige wonden (bijvoorbeeld schaafwonden of brandwonden) om te voorkomen dat het kompres of verband aan uw wond verkleeft. U plaatst dit dus onder een ander wondmateriaal. Het voorkomt dat uw wond uitdroogt en zorgt ervoor dat nieuw gram weefsel goed kan aangroeien. Absorberende verbanden, een absorberend verband gebruikt u bij wonden die matig tot veel vocht afgeven. Er bestaan verschillende typen absorberende verbanden, die verschillen in de mate waarin ze vocht kunnen opnemen.

oppervlakkige wond

Flamigel de nummer 1 in wondverzorging bij brand-en


Bij minder diepe, sneller genezende wonden (acute wonden) is het goed schoonhouden en beschermen van uw wond meestal genoeg. Hiervoor gebruikt u pleisters, (zalf)gazen, kompressen of absorberende verbanden. Ook worden deze traditionele materialen ingezet om complexere wonden bijvoorbeeld maand af te dekken of te fixeren. Uw huisarts, behandelend arts of wondverpleegkundige kan u precies aangeven welke materialen voor u van toepassing zijn. Pleisters, pleisters zijn onder te verdelen in twee soorten: wondpleisters en eilandpleisters. Het belangrijkste verschil is dat wondpleisters niet steriel zijn en eilandpleisters wel. Eilandpleisters zijn per stuk verpakt; wondpleisters zitten op een rol of een strip. Beide hebben een hypoallergene kleeflaag en een wondkussentje dat niet aan de wond verkleeft. Gaaskompressen, gaaskompressen zijn er onder andere van katoen en van non-woven materiaal.

Rode, gele en zwarte wonden - huid- en wondverzorging


Mogelijke risicos en complicaties. Behandeling met een oppervlakkige peeling geeft weinig kans op complicaties. Er is een geringe kans op het ontstaan van littekens en hyperpigmentatie. Indien én van deze bijwerkingen bij u optreedt, dient u altijd contact met ons op te nemen. Oppervlakkige peelingbehandeling en vergoeding door zorgverzekeraars. De vergoeding van behandeling met een oppervlakkige peeling  is per zorgverzekeraar verschillend. Meestal is vergoeding alleen mogelijk bij een acne behandeling.

oppervlakkige wond

De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Na de behandeling, na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon.

Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal spf factor. Het resultaat, na behandeling met de oppervlakkige peeling zal uw huid een mooiere teint hebben, meer vocht vasthouden, minder onzuiverheden bevatten, gladder ogen en zachter aanvoelen. Deze behandeling kan goed gecombineerd worden met een Emerge of huidverbeterende gentleMax Pro laserbehandeling voor een optimaal resultaat. Gemiddeld aantal behandelingen, na én behandeling zult aquarium u doorgaans al resultaat woning zien. Voor het beste resultaat adviseren wij meerdere behandelingen in kuurverband om de 10 tot 15 dagen.

Oppervlakkige afstroming hemelwater images

Voor de behandeling, het is belangrijk dat u voeding een week voor de behandeling niet harst in het te behandelen gebied. Elektrisch epileren of laser / ipl behandelingen in het te behandelen gebied meenemen zijn ook niet toegestaan. Tevens is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een huid met zonnebrand kan niet behandeld worden. Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden. Daarna zal de huidtherapeut de peeling aanbrengen op u gezicht zodat deze kan inwerken. Door de inwerking ontstaat een licht tintelend gevoel.

oppervlakkige wond

Oppervlakkige, wijven opperwijven twitter

Het consult, wanneer u bij a klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt bent voor behandeling met een oppervlakkige peeling. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en alcohol of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risicos uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met een oppervlakkige peeling, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Daarom is glycolzuur voornamelijk geschikt voor de verouderde of droge huid. Voor de vette huid of acne huid is salicylzuur beter geschikt. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt daardoor diep in de poriën. Wie komt er in aanmerking voor een peeling behandeling? De oppervlakkige peeling is geschikt voor behandeling van horloge een grauwe, droge en verhoornde huid. Tevens kan de oppervlakkige peeling goed ingezet worden bij een acne huid, een huid met verstopte poriën, een rokershuid, een vette huid en bij lichte huidbeschadiging door de zon. Wie komt er niet in aanmerking voor een peeling behandeling? U komt niet in aanmerking voor een peelingbehandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloid open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens dient u er rekening mee te houden dat u met sommige medicijnen tegen ernstige acne minimaal zes maanden voor de behandeling dient te stoppen.

Wondzorg by jenny wanten on Prezi

Oppervlakkige peeling, bij a klinieken wordt er gewerkt met de Alpha hydroxy acids (AHA) glycolzuur en salicylzuur. Uit studies is gebleken dat aha zuren de eigenschap hebben dat ze vocht in de huid kunnen binden. Ook stimuleren ze de aanmaak van elastine en collageenvezels. Verder zorgen ze ervoor dat de tussencelstof in de hoornlaag opgelost wordt waardoor de overtollige hoorncellen afschilferen en een verfrissing van de huid optreed. Ook oppervlakkig donker verkleurde huidcellen zullen afschilferen waardoor oppervlakkige pigmentvlekjes kunnen verbleken. Het meest toegepaste aha voor huidverbetering is glycolzuur. Door de kleine molecuulgrootte kan deze het snelst door de huid worden opgenomen. Het is effectief maar kan door de grote indringdiepte irriteren op beschadigde huid.

Oppervlakkige wond
Rated 4/5 based on 573 reviews